Kutassy Krisztina Kozmetika      +36 70 450 2319
A bőr öregedésével, illetve hegesedésével kapcsolatos problémák megoldására létezik egy bőrstimuláló rendszer (úgynevezett mikrotűs rendszer).

A mikrotűs technika

A bőr öregedésével, illetve hegesedésével kapcsolatos problémák megoldására létezik egy bőrstimuláló rendszer (úgynevezett mikrotűs rendszer). A bőrstimulátoron éles kis tűket találunk, melyek a bőr stimulálják, mikrocsatornákat képeznek a bőrben, melyen keresztül olyan tápláló hatóanyagok, mint vitaminok, peptidek jutnak a bőrbe, segítve a kollagén termelését a dermiszbe.

Ezt a típusú bőrstimulátort a mikrotűs roller megnevezéssel illetik.

A mikrotűs roller részeként találjuk a rollert, mely legalább egy hengerből áll, legalább egy mikrotűből, mely a henger része vagy annak felületén helyezkedik el oly módon, hogy a tű a roller külső felületén legyen.

A dermisz kollagéntermelésének fokozására a mikrotűs (éles tűs) rolleres kezeléssel elméletben a következő. Ha a bőr felületére éles tűket nyomunk, azok mikrocsatornákat nyitnak a bőrszövetben. Ezáltal mikrosérülések keletkeznek, mely mikrosérülések a bőr természetes gyógyulási folyamatinak hála új szövetet képeznek. A sebzett bőr ellenálló új szövetet termel. Az új, rugalmas bőrt a dermisz helyreállt kollagénállománya kíséri, mely a bőr természetes gyógyulási folyamatának következménye, azaz ez a folyamat a kollagén termelését, előállítását váltja ki.

A mikrotűs kezelés a heges, striák, ráncok és az idős bőr kezelésének hatékony módszere. Egyre népszerűbb, főként a hegek kezelésében, lásd aknés hegek. A módszer minimális tréninggel megtanulható, elsajátítható, biztonságosan végezhető. A kezelést végzők között találhatunk orvosokat (bőrgyógyászokat, plasztikai sebészeket), illetve nővéreket, a kozmetikai méretű mikrotűs rollerrel pedig kozmetikusok kezelnek; végül pedig létezik otthoni használatra szánt változat is.

Megosztom Facebook-on
Jelentkezek
konzultációra